Visele ne vorbesc. Interpretate corect, visele ne arata...


Visele ne vorbesc dar oare intelegem cu adevarat ceea ce ele ne transmit?
Interpretate corect, visele ne arata cine suntem cu adevarat si nu cine credem ca suntem. Ele vorbesc despre adevaratele legaturi pe care le avem cu ceilalti si nu despre cele pe care credem ca le avem (Ullman).

Visele sunt simboluri, fiecare personaj, obiect sau situatie traita in vis, ne poate ajuta sa intelegem cate ceva despre noi, ajutandu-ne sa ne cunoastem mai bine. Totusi, pentru a ajunge sa lucram cu visele si sa intelegem semnifcatia lor este necesar sa ni le reamintim. Toti visam dar nu toti reusim sa ne amintim ceea ce am visat. Un prim pas in reamintirea viselor este acela de a tine un jurnal de vise. Despre modul in care se face acest lucru,voi scrie intr-un alt articol.

Cum facem? Inainte de trezire, fara sa deschidem ochii, incercam sa ne reamintim visul  pe care le-am avut sau secventele din acesta, încercând totodata sa nu fcem miscari bruste si sa nu ne miscam prea mult in pat. Dupa aceasta, descidem ochii si notam cat mai repede visul sau partile pe care ni le amintim. Cu cat noam visul mai repede, cu atat reducem mai mult aparitia falselor amintiri.

Cele mai importante vise, acelea cu care se poate lucra cel mai bine, sunt visele diurne, repetitive sau visele care si dupa trezire, ne lasa cu un sentiment anume, uneori greu de descris in cuvinte.
Cu cateva exceptii, semnificatia simbolurilor din vis difera de la o persoana la alta. De aceea este important sa utilizam jurnalul, pentru ca acesta ne ajuta sa descoperim simbolurile cu insemnatate pentru noi. Dupa ce am strans un numar de cateva zeci de vise, vom descoperi ca putem asocia anumite evenimente din viata noastra, din starea de veghe, cu elementele ce apar in vis, in starea de somn. Mai mult, vom descoperi ca retinem tot mai usor visele si ne vom reminti un numar tot mai mare de vise pe care le-am avut intr-o singura noapte.

Pentru mai multe informatii despre lucrul cu visele si/sau pentru sedinte de lucru pe aceasta tema, contactati-ma cu ajutorul fomularului de contact.

Comentarii